PAROC AKUSTIK nomineret til Svenska Designpriset 2018

29 aug 2018
Svenska Designpriset logoNår man som arkitekt ønsker at skabe varierede og flotte nedhængte lofter, som supplerer andre indretningsdetaljer, er det er ikke altid nemt, da mange af de produkter, der findes på markedet, er hvide og glatte. Arkitekterne hos Bornstein Lyckefors har sammen med Paroc Akustik fået idéen til et nyt og dynamisk koncept til installation i bærende konstruktioner, PARAFON STEP for Grids, som blev lanceret på Stockholm Furniture & Light Fair. Lanceringen er nu blevet nomineret til Svenska Designpriset 2018 i kategorien Event.

Nedhængte lofter har i flere årtier været forbundet med en flad, trist og intetsigende hvid flade. Arkitekter og indretningsarkitekter har haft utroligt få, for ikke at sige slet ingen muligheder for at integrere det nedhængte lofts design og udtryk i resten af rummet og dermed skabe en æstetisk tiltalende helhed. 

Takket være et godt samarbejde mellem Bornstein Lyckefors Arkitekter og Paroc Akustik findes der nu et koncept med dynamiske nedhængte lofter, der skaber arkitektonisk frihed, fleksibilitet og variation både med hensyn til farver og form uden at give afkald på funktion: PARAFON Step for Grids.

I efteråret 2017 blev der truffet en modig beslutning om at lancere og præsentere PARAFON Step for Grids på Stockholm Furniture & Light Fair 2018. Formålet med at vælge netop denne begivenhed var naturligvis at præsentere PARAFON Step for Grids og dets muligheder for arkitekter og indretningsarkitekter på deres egen hjemmebane.

Messedeltagelse, aktiviteter og kampagne samt materialer til forskellige analoge og digitale kanaler blev udformet med fokus på enkelhed, taktilitet og varm minimalisme for at appellere til målgruppen. Det var et stort skridt væk fra produktreklamer med salgstekster. I stedet for at komme med et budskab blev effekten baseret på at fremhæve materialer og vareprøver og fornemmelsen af dem med en minimal mængde information. På standen på møbelmessen blev der skabt en rumlighed og et miljø, som kunne ses på lang afstand, og som lokkede besøgende til. Der blev installeret nedhængte lofter uden vægge til at holde dem oppe, hvilket skabte en varm minimalisme og vakte folks nysgerrighed, og det var muligt at opleve loftet med flere sanser.