Vind-, fugt- og brandsikkert, når Paroc lancerer Cortex™ til etagebyggeri

30 aug 2013

PAROC Cortex solution for high-rise buildings

Paroc, som er en af Europas førende producenter af stenuldsisolering, lancerer nu vindsikringspladen PAROC® Cortex™ i Danmark. Isoleringspladen har et yderlag, som gør konstruktionen vind- og fugttæt, samtidig med at den er helt ubrændbar. PAROC® Cortex™ er fremstillet både for at forenkle nybyggeri, til brug ved renovering af etagebyggeri og for at skabe en funktionel klimaskærm.

– Interessen for vindtætte produkter og løsninger er i kraftig vækst, og med en stor boligmasse inklusive byggeprojektet "Miljonprogrammet" er renoveringsbehovet inden for etagebyggeri enormt i Sverige. De nye byggeregler stiller krav om et lavt energiforbrug, og her er Cortex™ en rigtig god løsning, siger Lars-Erik Olsson, produkt- og kvalitetschef i Paroc Bygningsisolering. 

Interessen for vindtætte produkter og løsninger er i kraftig vækst, og med en stor boligmasse inklusive byggeprojektet "Miljonprogrammet" er renoveringsbehovet inden for etagebyggeri enormt i Sverige.

– En tæt vindsikring er nødvendig, for at isoleringen skal fungere fuldt ud og leve op til kravene i byggereglerne. Frem for alt er det vigtigt med tætte konstruktioner, når man bygger og renoverer etagebyggeri med mere end tre etager, som ofte udsættes for kraftig vindpåvirkning. PAROC® Cortex™ er helt tæt mod udefrakommende fugt og transporterer samtidig fugt ud inde fra bygningen. Produktet er desuden ubrændbart. Ud over de gode produktegenskaber er PAROC® Cortex™ enkel og hurtig at montere, og man slipper for flere arbejdsmomenter, hvilket betyder, at de samlede udgifter bliver lavere end for tilsvarende standardløsninger, siger Lars-Erik.