Paroc ombygger fabrik: CO2-udledningen reduceres med ca. 80%

26 apr 2024

Tillæg 2024-05-06 (information om support fra Industriklivet)

Owens Corning, der ejer Paroc AB, har forpligtet sig til at nå sine mål for drivhusgasser og fortsætter med at investere i en bæredygtig fremtid. Virksomheden er ved at konvertere smelteprocessen på et af sine isoleringsanlæg i Sverige fra koksfyret kupolovne til elektrisk smeltning, hvilket giver 80 % mindre CO2-udledning. Det styrker virksomhedens markedsledende position, forbedrer produktionseffektiviteten og sikrer, at man fortsat lever op til kundernes forventninger på det europæiske marked.

Paroc AB's Hällekis-isoleringsanlæg i Sverige

Owens Corning har annonceret, at de investerer i ombygningen af Paroc AB's Hällekis-isoleringsanlæg i Sverige. Fabrikken vil omstille sin smelteproces fra koksfyret kupolovne til elektrisk smeltning, hvilket markerer endnu et skridt i retning af virksomhedens mål for reducering af drivhusgasemissioner. Når anlægget i det centrale Sverige er ombygget, vil det også betjene kunder i Danmark og Norge med isolering, der har et lavt CO2-fodaftryk.

Jari AirolaInvesteringen forventes at resultere i en 80% reduktion af anlæggets scope 1- og 2*-emissioner, hvilket giver mulighed for en betydelig reduktion af det indbyggede kulstof i de produkter, der fremstilles på stedet. Investeringen stemmer overens med Owen Cornings videnskabeligt baserede mål om at reducere de absolutte scope 1- og 2-udledninger af drivhusgasser med 50 % inden 2030 sammenlignet med 2018.

“Projektet vil bidrage til at sikre, at vi fortsat lever op til vores kunders forventninger på det europæiske marked, og det styrker vores profil i Norden og viser vores lederskab inden for bæredygtig praksis på de vigtige markeder, hvor vi opererer," siger Jari Airola, vicepræsident for Owens Corning Europe og administrerende direktør for Europe Insulation.

Projektplanen er planlagt til at muliggøre en opstart i begyndelsen af 2027. Hällekis-fabrikken blev oprindeligt etableret i 1978 og kan fejre 50 års drift i 2028. I dag beskæftiger anlægget 250 ansatte og fremstiller stenuldsisolering til brug i bygningsisolering og teknisk isolering.

I 2018 blev Paroc en del af Owens Corning og har en stærk position inden for både bygningsisolering og teknisk isolering på kernemarkeder i Finland, Sverige og de baltiske lande. Endvidere har Paroc stærke udfordrerpositioner i Polen, Tyskland, Storbritannien og Norge.

Læs mere om Owens Cornings bæredygtighedsindsats i deres 18. årlige bæredygtighedsrapport.

*Scope 1 omfatter de direkte udledninger fra vores egne produktionsaktiviteter.
*Scope 2 omfatter indirekte udledninger fra produktionen af købt energi.

 

Eu Finansiert

Projektet for ombygningen af isoleringsfabrikken i Hällekis modtager støtte fra Industriklivet, det svenske Energistyrelsens program til støtte for svensk industris overgang til fossilfri.

For yderligere information, kontakt:

Emmy Arebo
+46 76 222 7414
paroc@miltton.com